Kuulumisia Kärrystä

Täältä voit lukea, mitä lasten kanssa puuhataan Kärryssä.

Tammikuu

Eteläänkin saatiin onneksi lunta kaunistamaan maisemia, joten niistä pyritään nauttimaan aina kun mahdollista. Ja jos lunta ei saada ulos, niin luistelemaan pääsee aina Laaksolahden jäähalliin.

Viikolla 5 vietimme Norlandian yhteistä Tiede-viikkoa ja julkaisimme pienryhmien omat tiedeprojektit.  Pienryhmissä tutkittiin mm. esineiden kellumista, veden jäätymistä, värimaailmaa ja varjojen syntymistä.

Maaliskuu

Maaliskuussa kutsuimme lasten isovanhemmat päiväkotiin kylään viettämään isovanhempien päivää. Isovanhempien saapuessa pidimme yhteisen lauluhetken, muistellen perinteisiä laululeikkejä. Laulujen lisäksi isovanhemmat saivat kiertää lasten kanssa erilaisissa toimintapisteisessä, joissa he saivat mm. askarrella oman sukupuun, lukea kirjoja ja pelata pelejä. Puuhastelun lomassa oli mukava käydä välillä herkuttelemassa lasten tekemiä karjalanpiirakoita ja marjapiirakkaa.

Vietimme Kärryssä perinteistä Noitajuhlaa 28.3. Noitajuhla on hauska juhla, jossa lapset saavat pukeutua noidiksi tai noidan kaveriksi. Juhlassa lauloimme ja tanssimme sekä kävimme erilaisissa toimintapisteissä kuten arvuuttelimme ja teimme pääsiäiseen liittyviä tehtäviä. Lopuksi tapasimme myös itse noidan omassa mökissään. Noitajuhlan perinne pohjautuu pohjanmaalla vietettäviin pääsiäisvalkeisiin ja kokolla juhliviin trulleihin. Iloista pääsiäistä!

Huhtikuu

Kevät näyttäytyy hiljalleen Espoossa ja olemme saaneet nauttia auringosta ja lämmöstä myös metsäretkillä. Peipon pesän väki kävi lähimetsässä retkeilemässä ja evästauolla lämmittivät trangialla nakkeja napsittavaksi. Nakit hävisivät nopeasti lasten suihin. Mukavaa kevään odotusta!

Huhtikuussa eettisen päivän keskustelun pohjalta, päätimme toteuttaa vaatekeräyksen Sortavalaan päiväkodissa oleville vähävaraisten perheiden lapsille. Keräys toteutettiin yhdessä Vaaka Ry:n kanssa. Vanhempien kanssa saimme kerättyä taaperovaatekasseja hyvään tarkoitukseen. Vaaka Ryn: toimintaan voi tutustua heidän facebook sivuiltaan: https://www.facebook.com/Vauvakassiyhdistysvaaka/.

Toukokuu

Kevään aikana päiväkodin teemana on ollut erilaiset linnut. Lasten kanssa on pohdittu minkälaisia lintuja löytyy Suomen metsistä ja bongailtu lintuja myös metsäretkillä. Lintu-teemaan liittyen lasten kanssa on myös askarreltu monia lintuaiheisia askarteluja. Lintu-teema päättyi kevätjuhlaan, jossa saimme nauttia upeista lintuesityksistä.

Toukokuussa järjestettiin perinteinen Kevätrieha 26.5 yhdessä vanhempien kanssa. Saimme nauttia kevätriehasta aurinkoisessa säässä ja väkeä oli saapunut paikalle mukavasti. Riehasta löytyi esim. paloauto, taikuri, arpajaiset sekä poniratsastusta. Lapsia viihdytti myös Krokotiili paikan päällä. Tervetuloa myös ensi vuonna! :)

Elokuu

Syyskausi aloitettiin ja lapset palasivat takaisin kesälomilta. Saimme myös uusia työntekijöitä ja perheitä joukkoomme, tervetuloa! :)

Syksyn uutena teemanamme on dinosaurukset. Hiljalleen aloitimme teemaan tutustumisen mm. kirjojen ja askartelujen merkeissä. Lapset ovat yhdessä pohtineet miltä dinosaurukset näyttävät ja miten ne liikkuvat. Myös dinosaurusten "ääniä" on kuultu käytävillä, kun joukko dinoja on kävellyt päiväkodin tiloissa.

 

Syyskuu

Vietimme syyskuussa perinteisiä syysmarkkinoita Kärryssä. Tarjolla oli erilaisia kasviksia, joista lapset saivat valita omiin kippoihin maisteltavaksi. Lapset tunnistivat hienosti eri kasvisten nimiä ja olivat rohkeita maistamaan myös uusia. Markkinat päätettiin syysmuskareihin, joissa saatiin myös tanssijalat käyntiin!

Lokakuu

YK:n päivää vietettiin 24.10. Samalla viikolla Kärryssä vietettiin perinteistä Kansainvälisyysviikkoa. Peipon pesässä kuunneltiin erilailaisia lastenlauluja mm. viroksi, venäjäksi ja ruotsiksi. Viikon kruunasi Kinopäivä, jossa tutustuttiin Masha ja Karhu, Nu pogodi! ja Nalle Puhin seikkailuihin. Tikan kolossa viikkoa vietettiin eri kielisten kirjojen parissa, esiteltiin omia matkamuistoja ja laulettiin lauluja eri maista.

Yksi vuoden 2018-2019 teemoista päiväkodeissamme on kestäväkehitys eli Go Green. Helmikuussa viikolla 5 2019 järjestetään kaikissa päiväkodeissamme eri maissa tapahtumia Go Green -teemaan liittyen. Teemaa käsitellään lasten kanssa monipuolisesti kullekin talolle ja lapsiryhmälle sopivalla tavalla.

Kärryssä isoksi teemaksi on valikoitunut ROSKAT. Pienryhmissä pohditaan niiden lajittelua, vähentämistä ja kierrättämistä. Peipon pesä teki lokakuussa metsäretken lähimetsään ja keräsivät metsästä roskat pois. Lapset tuumasivat yhteen ääneen, että "Onpa tyhmästi tehty, kun on roskia heitetty metsään!".

 

Marraskuu

Kärryssä vietettiin 2.11. Valokarnevaaleja. Lapsille oli erilaisia puuhapisteitä, kuten varjoteatteria, majaleikkejä, heijastinetsintää ja nuotiohuone. Nuotiohuoneessa lapset saivat "paistaa" vaahtokarkkeja nuotiolla tunnelikierroksen päätteeksi. Makkaranpaistoakin olisi toivottu. :)