Ryhmät

Päiväkodissamme korostuu erityisesti luontoteema. Ryhmissä on omat monipuoliset viikko-ohjelmat, joissa huomioidaan mm. kädentaitoja, musiikkikasvatusta, liikunta, retkeilyt lähimaastoon sekä leikkihetket.

Peipon Pesä 1-3v.

Peipon Pesä on alle 3-vuotiaiden ryhmä. Lapset toimivat kiinteissä pienryhmissä eli Järripeipoissa, Vihepeipoissa ja Pikkupeipoissa. Jokaisella ryhmällä on omahoitaja. Ryhmässä työskentelee 1 varhaiskasvatuksen opettaja ja 2 lastenhoitajaa.

Pienryhmätoiminta ja omahoitajuus luovat rauhallisen ja turvallisen oppimisympäristön alle kolmivuotiaille lapsille. Lapset ovat aktiivisia tutkijoita, mutta kaikki tarvitsevat vielä aikuisen lähelleen ja tueksi. Varhaiskasvatusympäristömme on turvallinen, esteettinen ja lasta huomioiva. Pyrimme luomaan kiireettömän, avoimen ja lämpimän ympäristön, jossa on hyvät edellytykset kasvulle, kehitykselle ja oppimiselle.

 

Tikan Kolo  3-5v.

Tikan Kolo on 3-5-vuotiaiden ryhmä. Lapset toimivat omissa kiinteissä pienryhmissään eli Pikkutikoissa, Helmitikoissa, Käpytikoissa ja Pohjantikoissa. Omahoitajuus ja tuttu pienryhmä edistävät lapsen sosiaalista kasvua, itsetunnon kehitystä ja antavat mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen. Ryhmässä työskentelee 1 varhaiskasvatuksen opettaja ja 3 lastenhoitajaa.

Lapsi oppii tutkimisen kautta. Lapsille pyritään antamaan mahdollisuus tutkia vapaasti ja ohjatusti esim. leikkimisen, liikkumisen, luonnossa retkeilyn, eri aistien sekä kirjojen ja tehtävien kautta. Yli 3-vuotiaille on mahdollisuus osallistua myös kerran viikossa 4Kids-English Clubin järjestämään englanninkielen kerhoon. Lisäksi Tikan kolon ryhmät käyvät aktiivisesti luistelemassa, hiihtämässä sekä metsä- ja teatteriretkillä.